345 km beh Od Tatier k Dunaju na stupni víťazov

 

Prinášame vám ešte niekoľko dojmov, o ktoré sa s odstupom času podelil Peter Kviatkovský, prezývaný Mengus. Nielenže miluje behanie, ale každoročne zabezpečuje úžasnú zostavu a vedie celú našu výpravu úspešne až do cieľa.

1) Ako s odstupom času hodnotíš účasť v 9. ročníku OTKD?

Stále mám trochu zmiešané pocity. Na jednej strane sme dosiahli perfektný čas. Dať 345 km za 23 hodín a 20 minút je výborný výsledok. V skutku to znamená, že sme za hodinu zabehli v priemere 14,87 kilometra, pričom priemerný čas bežnej chôdze je pre predstavu 4,8 kilometra za hodinu. Celý tím šľapal na 100% percent; aj preto som na nich veľmi hrdý. Na strane druhej sme brali "zemiakovú medailu" v celkovom poradí, a tá každého športovca zamrzí.

2) Ako sa vám bežalo?

Ste ako tím spokojní s týmto úspechom? Bežalo sa nám dobre. Boli sme na to pripravení. Samozrejme tretie behy boli najťažšie. Južanské slnko začalo poriadne páliť a v spojitosti s únavou po dvoch úsekoch to bolo už relatívne ťažké. Ale súperi bežali v rovnakých podmienkach, takže je to všetko v poriadku. Ako tím sme si splnili svoje ciele a s výsledkom sme spokojný. Každopádne, súperi boli lepší a patrí im veľké uznanie. Hlavne bežcom z Poľska, ktorí to dali tesne pod 22 hodín. Je to priemerné tempo okolo 3 minúty 49 sekúnd na kilometer, t.j. za hodinu prebehli priemerne 15,7 kilometra. Keď si započítate prevýšenie, tak je to neuveriteľné tempo. Sám som zvedavý, kam až to ďalšie ročníky potiahnu.

3) Chystáte sa zúčastniť aj budúceho ročníka?

Určite áno. Možno sa viac zameriame na vytrvalosť a pôjdeme kategóriu ULTRA. Predsa len, v našom veku tá rýchlosť už nie je taká ako kedysi a vytrvalosť ešte dokážeme zlepšovať.

4) Čo by si odkázal tým, čo nad behom OTKD premýšľajú a stále váhajú?

Ak vás baví beh a máte chuť skúsiť niečo nové, tak samozrejme choďte do toho. Parádna atmosféra, športový zážitok. Ako tím sa viac spoznáte a niečo sa od seba priučíte. Zažijete spoločný teambuilding. Samozrejme, bude to aj bolieť, bude to aj o prekonaní samého seba a aj o nepohodlí. Ale aj o tom je šport. O prekonávaní seba samého!

5) Máš prípadne nejakú výzvu pre bežcov, ktorí by sa k vám mohli pridať do budúcich ročníkov?

Keďže sa skôr pozerám po ultra bežcoch, takže ak máš chuť si poriadne zatrénovať a prebehnúť 3 polmaratóny v priebehu 25 hodín v tempe cca 4:45 (4 minúty 45 sekúnd na kilometer), t.j. prebehnúť cca 12,63 kilometra za hodinu, tak si náš človek a v tíme Terrabike si vítaný! ????

"Posledný víkend sa niesol v znamení štafetového behu od Tatier k Dunaju…. a aj ja som bol jeho súčasťou. Keď som minulý rok Mengus Mengusovsky alias Peter Kviatkovský sľúbil, že pôjdem s ním do toho vedel som, že ambície budú vysoké ☝️ lebo Mengus je už raz taký.
Po strastiplnom skladaní štafety naozaj veľmi kvalitných bežcov sme sa v sobotu 14.8.21 o 14:15 postavili na štart 345km dlhej trate 12 statočných☝️ (väčšina z Turca) a do cieľa sme prišli za 23:22:05
Nebudem Vám klamať bolo to veľmi náročné (aj som si občas zahrešil keď mi to nešlo) no teraz, keď emócie trošku opadli si uvedomujem, že sa nám podarila skvelá vec z celkovo 181 štafiet sme obsadili krásne 4. miesto.
Veľmi pekne ďakujem, že som mohol byť súčasťou tohto skvelého tímu. Chalani, bol to skvelý zážitok. Mali sme toho najlepšieho sponzora a kapitána!"

Emil „Emi Lko“ Penciak, člen tímu Terrabike v štafetovom behu OTKD 2021

 

Množstvo zážitkov a spomienok, a hlavne medaila, nám bude pripomínať vytrvalosť, odhodlanie a oduševnenie, ktoré dávame do všetkého, do čoho sa v Terrabike púšťame. Ešte raz, veľké ďakujeme!