Boli sme na majstrovstvách Slovenska Porostav Turieckap

Aj my sme boli na majstrovstvách Slovenska MTB eliminátor Porostav Turieckap, ktoré sa konali priamo v meste v Turčianskych Tepliciach. Tieto výnimočné preteky horských bicyklov tak upútali pozornosť okrem cyklonadšencov aj obyvateľov mesta.

 

Preteky sa konali 26.septembra a bola to divácky atraktívna vyraďovacia súťaž. Trasu napríklad lemovali drevené klopenky, woodgarden, klády a veľa iného. Registrácia súťažiacich začala ráno o deviatej a o jedenástej štartovala kvalifikácia. O druhej poobede začal štart vylučovacích jázd. Súťažiaci boli z nasledovných kategórií: žiaci 2006, kadeti 2004-2005, muži 2003 a starší, dorastenky 2004 a mladšie a ženy 2003 a staršie.

Dĺžka okruhu bola 550 metrov a na trati bol wood garden, dve drevené klopenky, premostenie, brvná a tri paletové prejazdy. Trasa pretekárov viedla centrom mesta Turčianskej Teplice čím preteky prilákali ľudí a fanúšikov aj keď bolo ráno daždivé počasie. Na akcii tak bola vynikajúca pozitívna nálada a vďaka tomu sa podarilo organizátorom priblúžiť preteky nielen cyklonadšencom ale aj bežným obyvateľom mesta. Podľa slov spoluorganizátora Dana Vričana bolo rovnako náročné prípraviť 500 metrovú trasu v meste ako 4,5 km v lese. Investovaná energia sa však určite vrátila v podobe záujmu o preteky a jedinečnej atmosféry pretekov. Trať si pochvaľovali aj samotní súťažiaci. Z akcie sa veľmi tešili aj obyvatelia mesta, boli radi, že majstrovstvá sa konali práve u nich. Treba ešte dodať, že to bol prvý eliminátor na Slovensku, ktorý sa nekonal v prírode, ale priamo v meste. 

My sme sa počas natáčania videa cítili veľmi dobre a pripravili sme pre Vás rozhovor so spoluorganizátorom akcie, porozprávali sme sa aj so súťažiacimi ako je Robo Porubský a Martina Šichtová a samozrejme s nadšencami cyklistiky a divákmi. Viac sa dozviete v našom videu:


 

 

Výsledky pretekov (prvé tri miesta z každej kategórie):

Dorastenky:

1. Terézia CIRIAKOVÁ - CyS - Akadémia Petra Sagana

2. Vanesa ŠATKOVÁ - CK EPIC Dohňany St. ziacky

3. Dorota VOJTÍŠKOVÁ CLIMBERG SPORT TEAM St. ziacky

Žiaci:

1. Lukáš VRANÁK - CK EPIC Dohňany St. ziaci

2. Matej HRUŠKA - CyS - Akadémia Petra Sagana St. ziaci

3. Daniel TÓTH - Bike Team Košice St. ziaci

Kadeti:

1. Róbert PORUBSKÝ Športový klub Topoľčianky

2. Dávid MAŇKOVSKÝ Športový klub Topoľčianky

3. Michal MINÁR Športový klub Topoľčianky

Ženy:

1. Radka PAULECHOVÁ - CyS - Akadémia Petra Sagana Zeny

2. Tereza KURNICKÁ - TJ Slávia ŠG Trenčín Juniorky

3. Martina ŠICHTOVÁ - KPHC Turčianske Teplice Zeny

Muži:

1. Filip SKLENÁRIK - PROefekt team Muzi

2. Florián PAPCUN - PROefekt Košice Juniori

3. Timotej LAKTIŠ - Športový klub Topoľčianky Juniori