Môže ochranný obal na bicykel chrániť váš bicykel aj dobre vyzerať?

Cestujete pravidelne so svojím bicyklom a chcete ho chrániť pred prachom, odrením a nepriaznivým počasím počas prepravy? Chcete svoj bicykel bezpečne uskladniť a hľadáte vhodný kryt na bicykel? Prestavíme vám špeciálne nepremokavé plachty a prepravné obaly na bicykel, vhodné aj na uskladnenie bicyklov, ktoré nielen chránia váš bicykel, ale aj dobre vyzerajú. Pozrite sa na ne zblízka.

Predstavujeme vám českú značku Montone, ktorá sa zaoberá výrobou cyklodoplnkov, so zameraním na prepravné obaly na bicykle. Obaly sú určené na skladovanie a prevoz cestných aj horských bicyklov, či v batožinovom priestore auta alebo na zadnom nosiči na bicykle na ťažnom zariadení.

 

Obal na bicykel bike mBag

Prvý produkt, ktorý nás zaujal je aj nosný a najpredávanejší produkt – ochranný obal na bicykel mBag na kompletný bicykel určený najmä na prevoz v exteriéri. Ochranný obal na bicykel je vhodný pre cestné aj horské bicykle. V prednej časti je rozšírenie na riadidlá a v spodnej časti priestor na kolesá.

Nespornou výhodou je materiál, ktorý bol použitý. Jedná sa o stretchový materiál, ktorý je zároveň pevný aj pružný. To znamená, že je odolný aj proti nárazovému vetru v prípade prevozu bicyklov na ťažnom zariadení.

Balenie mBagu obsahuje aj 4 kusy menších návlekov na ochranu pedálov a riadidiel, aby ste si samotný obal nepoškodili, keď ho budete navliekať pri balení. Najmä v prípade, že máte piny na nášľapných pedáloch.

Ďalšou výhodou sú nepremokavé zipsy – obsahuje zipsy na upnutie bicykla a tiež na upnutie kolies na v spodnej časti nosiča na bicykle. Viete do tohto obalu zabaliť komplet bicykel keď ho potrebujete prevážať či už na streche alebo na ťažnom zariadení.

Ochranná vložka mProtection do obalu na bicykel

Prevážate viac bicyklov vedľa seba alebo chcete zabrániť otlčeniu citlivých častí bicykla? Praktická ochranná vložka mProtection ochráni všetky dôležité časti bicykla - rámová trubka, kľuky, predná vidlica a prehadzovačka - a skvelo pasuje do prepravného obalu na bicykel bike mBag.

Ochranná vložka šetrí pri prevoze bicykle naukladané v tesnej blízkosti, kedy sa často stáva, že sa vidlica so stavbou druhého bicykla často dotýkajú. Je vyrobená z veľmi ľahkého a odolného materiálu s hrúbkou 5 mm. Je ľahko umývateľná a vhodná pre všetky veľkosti rámov kolies.

Neoprénový obal batérie elektrobicykla

Pri prevoze elektrobicyklov je dôležitou súčasťou výbavy neoprénový obal batérie elektrobicykla, ktorý slúži na ochranu externej, integrovanej alebo polointegrovanej batérie. Chráni batériu pred chladom, ako aj zašpinením kontaktov i samotnej batérie. Kapacita batérie pri nižších teplotách klesá. Tento obal zabezpečí batérii určitý tepelný komfort a predĺži jej životnosť.

Obal na kolesá bicykla

Od značky Montone máme v ponuke aj takzvaný mKajak vo viacerých farebných prevedeniach. Je to obdoba mBagu s tým, že to sú tieto kryty na bicykel určené najmä na kolesá. Obal bike mKayak PRO je vhodný pre cestovanie autom a jeho hlavnou výhodou je zamedzenie vniknutiu víriaceho prachu do dôležitých cyklo komponentov, čím pomáha zvýšiť ich životnosť. 

mKayak je obal určený na prevoz v batožinovom priestore auta, t.j. v interiéri, alebo na skladovanie bicykla ako také, kde zabránite aj znečistenie interiéru od nečistôt z bicykla. V klasickej verzii neobsahuje zipsy na kolesá. V PRO verzii obsahuje 4 prestupy, ktorými sa dajú pretiahnuť pásky na upnutie k držiaku na ťažnom zariadení auta, či k domácemu nástennému držiaku.

Ochranný obal na bicykel má svoj význam

Obal na bicykel dáva zmysel hlavne pri skladovaní a prevoze bicykla. Určite nám dáte za pravdu, že nie je nič horšie, ako keď si dáte krásne naleštený bicykel na ťažné zariadenie a po ceste vám na pár minút zaprší a bicykel je komplet vhodný na umytie.

Ak s bicyklom idete na preteky alebo rodinný výlet a po skladaní z ťažného zariadenia zistíte, že máte zašpinené brzdové kotúče a špinu na celom riadiacom ústrojenstve. Ak hľadáte kompletnú ochranu celého bicykla, tak ste práve našli riešenie v podobe bike mBag.

Ak máte bicykel za stovky či tisíce eur, tak krásny lak si ochrániť je viac ako potrebné. Následne sa po pár rokoch používania bude takýto chránený bicykel určite aj ľahšie predávať pokiaľ bude neporušený a vy sa rozhodnete siahnuť po novšom modeli bicykla. Cena týchto doplnkov na bicykel je v porovnaní s cenami bicyklov zanedbateľná a už len to, keď máte po každom prevoze bicykel čistiť a umývať, tak určite to za ten čas stojí.

Obaly na detský bicykel

mKayaky sú dostupné v rôznych farebných prevedeniach, takisto aj v rôznych veľkostných prevedeniach, v závislosti od veľkosti kolies od 26" až po 29". Samozrejme Montone nezabúda ani na našich drobcov a tieto mKayaky KIDS sú dostupné aj vo veľkosti 20" a 24" kolies.

Celú aktuálnu ponuku obalov na bicykel Montone si môžete zakúpiť online alebo v každej z 3 predajní bicyklov Terrabike na strednom Slovensku.