Navštívili sme bikepark Košútka v zime

Znovu sme navštívili výnimočný bikepark Košútka. Tentokrát to bolo v zime a na kopec nás ťahala Tatrapoma. Bol to zážitok, veľmi dobre sme si zajazdili a oddýchli, preto sme pre vás z našej návštevy natočili zaujímavé video.

 

Mnohí cyklisti už Absolute bikepark Košútka poznajú. Má vybudovaných 5 tratí a sú prístupné ako začiatočníkom tak aj pokročilým jazdcom, ktorý sa venujú zjazdu na horských bicykloch. Celková dĺžka tratí je až 8 km. Všetky trate sú vyznačené na mape, ktorú máte možnosť si zobrať so sebou v reštaurácií. Výstavba bikeparku trvala 2 roky a chalani park neustále zlepšujú a rozširujú. Je vhodný aj pre pokročilých a aj pre začiatočníkov. Čaká na vás množstvo prekážok, rockgardenov, northshorov, gapov, dropov a veľa iného.

My sme bikepark navštívili aj v lete a radi sme sa znovu vrátili a nevadilo nám ani to, že už bola zima. Ráno bolo v parku mínus deväť stupňov a nízka teplota skôr asociovala lyžovačku ako bicyklovanie. No neboli sme sami a  v ranných hodinách sa v bikeparku stretlo viacero cyklonadšencov. Hneď bolo jasné, že záujem o bikepark je aj počas zimy a pravdepodobne bude pokračovať pokiaľ nenasneží. Zážitkom bolo, že na kopec nás ťahala Tatrapoma, ktorú všetci poznáme z lyžovačiek. Počas našej návštevy boli dobré podmienky na jazdenie, nebolo blato a teplota sa počas dňa držala v prijateľnej hranici. 

Pre začiatočníkov je vhodná modrá trať, my sme sa samozrejme vybrali tými náročnejšími. Trate sú super spravené, zákruty sú dobre klopené a dajú sa bezpečne zjazdiť s miernym brzdením. Okolo desiatej nám vyšlo hrejivé slniečko a pekné počasie nám ešte viac umocnilo zážitok z jazdenia. Viac sa dozviete v našom videu: