Plášte na bicykel vás potiahnu vpred aj na elektrobicykli

Viete čo vás potiahne dopredu keď si vyberáte elektrický bicykel? Na čo sa pri výbere sústrediť? Prezradíme vám, čo si máte všímať a čomu dať prednosť pri výbere elektrobicykla. 

 

Už pri výbere bicykla treba myslieť na to, kam plánujete jazdiť. Tomu je vhodné prispôsobiť výber ideálneho bicykla pre vás a podľa plánovanej trasy a terénov, prispôsobiť aj ostatné komponenty na bicykel.

Sila motora na bicykli má svoje opodstatnenie

Dispozícia a náročnosť terénu vplýva na komfort jazdy. Najmä na jar sa okrem spevnenej cesty brodíte blatom, rozmočenými terénom, so zvyškami snehu a miestami aj ľadu. Je to veľmi klzké. Bez dostatočne silného motora by to jednoducho nešlo.

Vhodné plášte na bicykel vás podržia

Čo sme pociťovali ako prvé, a mali sme potrebu zmeniť, sú plášte. Keď bývate v nížine a jazdíte prevažne po rovine a keď pravidelne jazdíte do kopcov, po rozmočených lúkach, dávate plášťom stále zabrať. Aby vás v kritických chvíľach podržali. Pri kúpe bicykla je dobré hneď od začiatku prispôsobiť plášte podľa toho, kde plánujete na bicykli alebo elektrobicykli jazdiť.

Zimné pneumatiky na bicykel

Na bicykli vás plášte podržia. E-bike zatiaľ nevie ideálne kontrolovať otáčky a trakciu zadného kolesa v porovnaní s predným kolesom. Keď sa pri šlapaní do pedálov dostanete sa na mäkký blatistý alebo snehový podklad, riadiaca jednotka vníma len krútenie zadného kolesa. Pohyb predného kolesa nevníma a preto pri nedostatočne zvolených plášťoch sa môže stať, že zostánete stáť na mieste.

 

Môžete mať akýkoľvek motor na bicykli aj s 90Nm, s akoukoľvek batériou, bicykel vás nepotiahne, pokiaľ nebudete mať dobré plášte a nebudete mať dostatočnú trakciu s podkladom.

Otestovali sme si plášte Maxxis Highroller, ale prekvapil nás aj crossový elektrobicykel Crussis s motorom OLI a trekingovými plášťami. Obstáli slušne aj v blatistom teréne, aj na snehu.

Sledujte nás.