Rok 2020 s Terrabike

Pripravili sme pre Vás video, v ktorom si zosumarizujeme uplynulý rok 2020. Boli sme viacerých bikeparkoch, absolvovali sme množstvo cyklotrás a zažili rok plný zaujímavej cykloturistiky, eventov a stretnutí s ďalšími nadšencami cyklistiky.

 

 

Je tu koniec roka 2020 a my sme sa rozhodli,  že spravíme video, v ktorom si zosumarizujeme čo všetko sme v uplynulom roku s bicyklami zažili. Okrem množstva cyklovýletov na známych ale aj menej známych cyklotrasách na slovensku máme za sebou aj návštevy bajkparkov, zorganizovali sme viaceré eventy, alebo boli súčasťou iných. Počas celého roku 2020 sme nazbierali množstvo video materiálu a niekedy bolo naozaj ťažké, ktorý cyklovýlet do našeho silvestrovského videa dáme a ktorý naopak vynecháme. Každý jeden bol výnimočný a unikátny, veď nakoniec sami to poznáte. 

Začali sme videom, v ktorom sme absolvovali parádny cyklovýlet na Chatu pod Chlebom. Po ceste sme našli aj množstvo húb a vyskúšali sme aj ebajk. Terén bol trošku náročnejší, nie je vhodný pre rekreačné rodinné cyklovýlety a cesty boli lemované množstvom kamenia a dal trošku zabrať aj kondične. O to viac sme si užili cieľ nášho cyklovýletu a vychutnali zaslúžený oddych. 

Absolvovali sme tiež super kempovanie na Kráľovej studni. Zobrali sme tri druhy stanov, pripravili karimatky a spacáky a vybrali sa na parádny víkend. Súčasťou bola aj výdatná večera či raňajky, boli sme plne vybavení aj na uvarenie fajnových jedál. Kempovanie sme samozrejme zavŕšili parádnym cyklovýletom do okolia. 

Zaujímavým cyklovýletom bolo aj absolvovanie cyklotrasy z Ľubochne do Ružomberka. Natáčanie videa sme začali v Ľubochni, odkiaľ sme pokračovali ďalej. Trasa z Ľubochne mala byť menej náročná ako z opačnej strany, a to z Čutkovskej doliny. Nemali sme však konkrétne informácie o prevýšení a ani o časovej náročnosti, nevedeli sme kedy prídeme domov. Počas nej sa dostavili aj menšie krízy, pretože terén bol miestami dosť náročný a čakalo nás celkom veľké prevýšenie. Výlet bol určite veľký zážitok. 

Výnimočným výletom bol aj niekolkodňový cyklotrip naprieč Slovenskom zo severu na juh a otestovali sme na ňom jeden parádny ebajk. Cesta bola naplánovaná len hrubou čiarou a veľa sa počas nej improvizovalo, vyberala sa intuitíuvne. O to viac sa stala dobrodružnou a okrem zaujímavých pamiatok a turistických miest sme stretli kopu dobrých ľudí, alebo iných nadšených cyklistov a dostali sme sa na zaujímavé miesta, ktoré nenájdete v turistických mapách

Vyskúšali sme aj cyklotrasy v okolí Banskej Štiavnici, kde nás očarila príroda Štiavnických vrchov a vychutnali sme si letnú atmosféru centra mesta. Podobným cyklovýletom bol aj trip do Zvolena a okolia, kde sme vyskúšali sme aj nový gravel. 

Z návštev bikeparkov určite bol nezabudnuteľný Absolut Bikepark Košútka, na ktorom stále chalani robia a neustále ho zveľaďujú. My sme ho navštívili niekolkokrát a posledná naša návšteva sa odohrávala v novembri, kedy sa už teploty blížili k nule. Na svah nás ťahala tatrapoma a čakalo nás niekolko náročných ale aj menej náročných trás. Do bikeparku sa určite ešte niekolkokrát vrátime.

Viac sa dozviete v našom videu: