Splnili sme si sen, strávili sme dovolenku na bicykloch a na Slovensku

 

 

Začiatok dovolenky bol v Turci a nemali sme presne určené, kde počas dovolenky pôjdeme. Vybrali sme si len smer, a to smer východ cez Horehronie. Hneď na začiatku sme sa chceli vydať na Palcmanskú mašu, kde sme chceli nájsť nejaké ubytovanie, najlepšie v kempe. No keď sme uvideli výhľad na Kráľovu hoľu, zmenili sme plány a dohodli sme sa, že na ňu vyjdeme na bajkoch. Cesta dala trošku zabrať, ale jej koniec stál za to. Očakávali sme viac strmšíe prevýšenie, no nebolo až také intenzívne. V polovici sme sa osviežili výborným čapovaným Radlerom a pokračovali ďalej.  Nakoniec sme sa dostali do cieľa a našou odmenou bol samozrejme nádherný výhľad.

Prvú noc sme nocovali v Telgárte na krásnom penzioníku u Hany a bolo vidieť, že ľudia, ktorí ho prevádzkujú to robia s láskou. Cítili sme sa tam veľmi dobre. Na druhý deň nás čakal Slovenský raj. V Slovenskom raji sme prešli zo Stratenej do obce Podlesok a navštívili sme Palcmanskú mašu, kde je veľmi pekne, ale miestami však kazili dojem služby. Mohol to byť však aj dôsledok predoškej karantény, pretože tam bolo málo turistov. Tiež sme navštívili sedlo Kopanec, kde sa nám tesne pred koncom cesty vybili batérie v ebajkoch. Nakoniec sme si zaveslovali v jazere počas západu slnka a oddýchli si pri čapovanom pivku. 

Na tretí deň sme sa zobudili do upršaného počasia a podľa predpovedí pršalo na celom Slovensku okrem Teplého vrchu a rozhodli sme sa, že ho nakoniec navštívime. Po ceste sme našli možnosť navštíviť Ochtinskú aragonitovú jaskyňu, čo sme samozrejme využili a išli na prehliadku. Po prehliadke jaskyňe sme pokračovali ďalej na východné Slovensko a pokračovali sme na smer Jelšava a Tornaľa.

Strávené dni na bajkoch určite stáli za to a celkovo sme zhodnotili, že dovolenkovať na Slovensku a zároveň ísť na cykloturistiku nie je žiadny problém. Ubytovanie je na každom rohu, služby sú však rozličné a pôsobí na ich kvalitu mnoho faktorov. Na Slovensku je stále množstvo nových vecí, ktoré sa dajú počas cyklodovolenky objaviť. Viac z našej dovolenky uvidíte vo videu.....