Terrabike na pretekoch "Okolo Slovenska"

Boli sme sa pozrieť na etapových cyklistických pretekoch "Okolo Slovenska", ktoré začínali v Žiline a končili v Skalici. Vybrali sme si ku tomu menej tradičné miesto, o to však krajšie.

 

Vybrali sme si menej tradičné miesto a to na kopci s krásnym výhľadom na okolie - Čremošnianske sedlo. Nazbieralo sa tam viacero fanúšikov a vládla tam skvelá nálada. Sú to viacemenej jediné cyklistické preteky, ktoré na Slovensku máme a o to viac sme si ich užili. Pripomenieme, že celkovým víťazom 64. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa v sobotu stal Nemec Jannik Steimle.

Bolo zaujímave vidieť ako vníma cyklistické preteky širšia verejnosť, mnohí zúčastnení napríklad nevedeli aké tými súťažia. Niektorí na druhej strane neskrývali svoje nadšenie a boli tam už dve hodiny pred tým, ako bolo vidieť prvých súťažiacich. Porozprávali sme sa s viacerími fanúšikmi a bolo cítiť veľké nadšenie, jedna pani si kôli pretekom zobrala dokonca dovolenku. Bolo vidieť, že záujem o preteky je zo strany verejnosti veľký. Atmosféra bola vynikajúca a nadšenie vôbec neupadalo.

Samozrejmosťou bolo aj občerstvenie, dali sme si svieže vychladené pivko, keďze akcii doprialo aj počasie a bolo príjemne teplo. Viac sa dozviete v našom videu.

 

 

 

Prehľad víťazov:
víťaz etapy: Rudy Barbier (Fr./Israel Start-Up Nation)
celkové poradie: 1. Jannik Steimle (Nem./Deceuninck-Quick Step), 2. Nico Denz (Nem./Sunweb), 3. Shane Archbold (N.Zél./Deceuninck-Quick Step)
víťaz bodovacej súťaže: Martin Laas (Nem./Bora-Hansgrohe)
víťaz vrchárskej súťaže: Kenny Molly (Belg./Bingoal-Wallonie Bruxelles)
víťaz súťaže o biely dres do 23 rokov: Andreas Leknessund (Nór./Uno-X Pro Cycling)
najlepší Slovák: Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica)
najbojovnejší jazdec etapy: Jonas Rapp (Nem./Hrinkow)