Testovačka bicyklov

Pripravili sme pre Vás video z našej testovačky bicyklov, ktorá sa konala v oblasti Turca 22 až 23.5.2020. Dozviete sa v nej zaujímavosti o prezentovaných bajkoch, otestujeme ebajk v náročnom teréne a budeme sa tiež pýtať účastníkov na ich dojmy z testovaných modelov.

Tento rok sa nám podarilo zorganizovať testovačku bicyklov aj vzhľadom ku neistej situácii s koronavírusom a karanténou. Na organizáciu bolo veľmi málo času, no záujem o testovanie nových modelov bajkov bol veľký. Sami sme otestovali jeden mkový ebajk Overvolt od Lapierre s motorom Bosch. Terén bol naozaj náročný a dokázali sme sa v rámci možností dostať až na hrebeň. Ebajky sú už dnes veľmi populárne a je možné sa s nimi dostať aj na miesta, kde by to bolo s bicyklami bez motoru veľmi ťažké. Musíme však dávať pozor na národné parky a na miesta, kde je vstup s bicyklom zakázaný. Ebajky chválili aj účastníci a páčil sa im komfort, ktorý bicykel s motorom prináša a možnosť výjsť na cyklovýlet aj počas horšieho počasia. Populárny bol aj pevný bicykel s elastomerom. 

Podľa slov jedného účastníka, ktorý testoval ebicykel - "chcel som si vyskúšať ebajk, tento model pre mňa viac pasuje čo sa týka konštrukcie... som nadšený robustnoštou konštrukcie a jazdou v miernom teréne... nedá sa to porovnať s klasickými bicyklami...môj subjektívny pocit je veľmi pozitívny". 

Ďalší účastník sa chcel už dávnejšie zúčastniť podobnej akcie, ako bola tá naša. Chcel si porovnať jednotlivé modely, pretože nevedel nájsť taký, ktorý mu vyhovuje. 

Viac z podarenej akcie sa dozviete vo videu.