Testovačka bicyklov - druhá časť

Sledujte s nami druhé video z našej testovačky bicyklov, ktorá sa konala v krásnej oblasti Slovenska, v Turci. Akcia sa vydarila aj napriek tomu, že len pár dní pred jej realizáciou bola neistá situácia s karanténou. Na akcii sme sa cítili veľmi dobre, vyšlo nám krásne počasie a bola skvelá nálada.

Naša testovačka bicyklov sa konala v jednej krásnej časti Slovenska, v Turci. Aj napriek nepriaznivej situácii s koronavírusom a karanténe sme dokázali akciu zrealizovať. Mali sme na to menej času, ale o to viac sme sa tešili z účasti a krásneho počasia. Záujem o nové bicykle bol veľký a populárne boli aj nové modely ebajkov. Testované ebajky hodnotili účastníci napríklad takto - "Je to bomba, ebajky sú budúcnosť" alebo "Nemám slov, je to nádhera, cítim sa ako na motorke". 

Zaujímavá bola aj debata o cenách elektro-bicyklov. Pri ebajkoch je dôležité každé Euro a neoplatí sa šetriť, pretože sa to vždy prejaví v kvalite komponentov. Podarilo sa nám napríklad nedopatrením roztrhnúť reťaz na lacnejšom ebajku a to už po ôsmich kilometroch. Výrobcovia v niektorých prípadoch rátajú s tým, že s ebajkom sa nebude zaobchádzať rovnako ako s bežným bicyklom a v rámci konkurenčného boja môžu u lacnejších modeloch použiť menej kvalitné komponenty. Kvalitné e-bicykle sú však dobré aj do terénu a ľahšie si s ním poradia ako bicykle bez motoru, pretože motor na seba preberá potrebnú silu pre jeho prekonanie. 

Ďalšiemu účastníkovi sa veľmi pozdávala róbustnosť konštrukcie, plynulá jazda a komfort počas jazdy. Záujem bol aj o konkrétnejšie informácie o jednotlivých komponentoch ako sú napríklad batérie do ebajkov. Účastníci sa pýtali aj na jednotlivých výrobcov. Zaujímalo ich porovnanie jednotlivých modelov a kvalita komponentov, ktoré jednotlivý výrobcovia používajú vo svojich modeloch. Niektorí považovali za dôležitý aj subjektívny pocit, ktorý odvodzovali aj od vyladenosti elektrických komponentov s mechanickými. 

Ďalší účastník chválil model Ghost Slamr. Páčila sa mu stabilita bicykla v kopcoch, brzdy a chválil aj ovládateľnosť.  Inému sa zase pozdával model Ghost Lector

Potešil nás tiež jeden účastník, ktorý pozná našu značku Terrabike z Turčianskych Teplíc a už na jednom bicykli od nás jazdí. Našu akciu ohodnotil pozitívne a pačila sa mu vysoká kvalita testovaných bicyklov. Na akcii sa mu páčila tiež príležitosť otestovať veľké množstvo bicyklov s elektromotorom ale aj bez. 

Okrem dobej nálady a krásneho počasia náš potešilo aj voňavé grilované jedlo alebo čapované pivko. Z akcie máme veľa inšpiratívnych a pozitívnych podnetov a veľmi sa tešíme na ďalšiu. Viac sa dozviete v nasledovnom videu: