Ukážte mestu svoju cestu počas súťaže Do práce na bicykli

Staňte sa aj vy súčasťou najväčšej kampane podporujúcej rozvoj cyklistickej dopravy na Slovensku spolu s nami. Zapojte sa aj tento rok do celoslovenskej súťaže Do práce na bicykli. Zaregistrujte sa, vysadnite na bicykel a spoznajte od 1.júna všetky výhody, ktoré jazda na dvoch kolesách prináša.

Tento rok je to už 10 rokov, odkedy sa v Banskej Bystrici rozbehol prvý ročník kampane Do práce na bicykli. Vtedy sa ho zúčastnilo cca. 105 ľudí. Odvtedy sa z kampane Do práce na bicykli stal celoslovenský projekt, pod záštitou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Ideu dochádzania na bicykli sa občianskemu združeniu Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica podarilo rozšíriť na celé Slovensko, pričom sa jej zúčastňujú tisíce a tisíce nadšencov cyklistiky. Hlavným cieľom je ukázať obyvateľom, zamestnávateľom, samosprávam aj samotnému štátu a mestám, že cyklistická doprava môže byť jedným zo spôsobov, ako odľahčiť dopravnú situáciu v mestách.

Kampane Do práce na bicykli sa môžu účastniť 2- až 4-členné tímy, ktoré budú počas júna dochádzať na bicykli do práce a tieto svoje jazdy si budú evidovať v systéme na web stránke alebo cez aplikáciu. Takýmto spôsobom sa zaradia aj do súťaže o veľmi zaujímavé a atraktívne ceny.

Nie je to len o prekonávaní samého seba a šírenia nejakého posolstva. Tým, že jazdíte do práce na bicykli, prostredníctvom tejto kampane, zanecháte za sebou výraznú stopu. Dáte svojmu mestu aj cenné informácie o tom, kadiaľ jazdíte a aké trasy najčastejšie využívate. Skrátka ukážete mestu svoju cestu.

Organizátori potom tieto dáta zoberú, dajú ich do grafických schém, cez tzv. teplotné mapy. Výsledkom bude veľmi zaujímavá informácia pre mesto, na akých trasách obyvatelia najčastejšie jazdia, a kde sa oplatí budovať nové cyklotrasy.

Veríme, že aj tento rok sa do kampane prihlásite, či už ste nový alebo tradičný účastník našej kampane. Ukážete tak mestu svoju cestu a s kolegami sa počas júna príjemne zabavíte. Vezieme sa v tom spolu, priatelia.