Výbava pre bajkera na krátky cyklovýlet

Do menšieho batohu sme nabalili praktickú výbavu pre krátky cyklovýlet. Ukážeme si multifunkčné náradie na jednoduché opravy, praktickú čelovku, pumpu na tlmiče alebo vidlice, a bombičky s nakrúcacím mechanizmom na ventil, ktorými naplníme plášť.

 

 

Vo videu si povieme niečo o praktickej výbave pre cyklistov na bežný, párhodinový cyklovýlet. Veci a výbavu sme zámerne nabalili do menšieho batohu, aby nám bolo počas výletu komfortne. Zobrali sme si so sebou aj pláštenku, keďže počasie bolo nevyspytateľné a hrozilo, že bude pršať. Samozrejmosťou našej výbavy bola aj prilba pre cyklistov a bunda do dažďa. Našli sme si pekné miesto s výhľadom na Banskú Bystricu a začali natáčať video.

Začali sme náradím na opravy od firmy SKS, ďalej sme si ukázali základný multikľúč a pumpu na nafúkanie kolies. Lepšou alternatívou púmp však bývaju aj CO2 bombičky  a rozhodli sme sa, že sa im budeme neskôr pri natáčaní viac venovať. Zobrali sme si tiež jedno náhradné riadiace lanko. Z batohu sme tiež vytiahli praktickú čelovku so snímateľným svetlom. Ukázali sme tiež červenú blikačku, ktorá sa dáva na zadnú časť bicykla pre bezpečnú jazdu po ceste. Blikačka má gumičku na uchopenie a je možné ju pripnúť aj na oblečenie. Má viacej režimov svietenia a integrovanú batériu. 

Počas natáčania sme si museli dať pauzu, pretože začalo pršať a museli sme nájsť nejaké miesto, kde by sme sa mohli skryť. Dážď však nakonie nebol silný a mohli sme za krátku dobu pokračovať v natáčaní videa. 

Ukázali sme si náradie na bicykel, ktoré by malo pokryť veľkú väčšinu opráv. Z batohu sme ďalej vybrali pumpu na tlmiče a vidlice. Rozhodli sme sa, že Vám ukážeme aj bombičky CO2 s nakrúcacím mechanizmom a skúsili sme, či sa dá jednou nafúkať celé koleso. Zistile sme však,že na nafúkanie nášho kolesa sú potrebné dve bombičky. Tiež sme si ukázali nakrúcací mechanizmus na bombičkách, ktorý je dobrý na šetrenie náplne a dajú sa tak dofukovať kolesá aj opakovane. Bombičky však nie sú vhodné na niekolkodňové cyklovýlety, pretože nevydržia naplnené stále a zvyknú sa vypustiť. Sú však vhodné na bežný cyklovýlet na jedno poobedie a dokážu nám ušetriť čas, ktorý by sme strávili klasickým fúkaním pumpou. 

Po bombičkách sme ďalej pokračovali vo vyťahovaní  vecí z batoha. Ukázali sme si tiež rýchlospojku na reťaz. Pri jej kúpe je však potrebné dávať pozor na to, aby ste si nechtiac nekúpili iný typ, ako máte na bicykli. 

Nakoniec sme si ukázali praktický systém Viking, ktorý je dobrý na rýchle opravy defektov a dier v plášti kolesa. Dá sa uložiť do riaditok z obidvoch strán a nie je potrebné nosiť ho v batohu alebo v kapsy na bycikel. Ukázali sme si, ako sa dá týmto náradím rýchlo a efektívne opraviť deravý plášť.