Zabezpečenie bicykla pred krádežou

Cyklosezóna je magnetom pre zlodejov. Inak tomu nebude ani v roku, kedy je po bicykloch, kvôli situácii s pandémiou, zvýšený dopyt. Objavujeme radosť z voľného pohybu. Je preto dôležité, aby váš bicykel nedostal nohy, ale aby zostal ako prikovaný na mieste, kde si ho po jazde odložíte. Prezradíme vám, aké sú možnosti na výber cyklo zámky a aký zámok na bicykel je ten najlepší.

Bicykel sa stáva v dnešnej dobe našou neodmysliteľnou súčasťou. Bicykel je relax, dopravný prostriedok, ako aj prostriedok, ktorý nám dodáva pocit slobody.  Cyklosezóna je s príchodom jari v plnom prúde. Na svoje si prídu cyklisti, ale žiaľ i zlodeji, ktorí na našich dvojkolesových miláčikoch dokážu neraz dobre zarobiť.

Človek od nepamäti chráni to čo je pre neho vzácne a cenné. Pre cyklistu je to určite jeho vysnívaný a mnohokrát ťažko nadobudnutý bicykel. Nezabudnite preto na dôkladné zabezpečenie bicykla.
Podľa policajných údajov ukradnú na Slovensku ročne okolo tisícky bicyklov. Jednou z možností ako predísť nepríjemnostiam je kvalitný zámok na bicykel. Zlodeji su vynaliezaví a preto najmä lacnejšie zámky a bežná bezpečnostná reťaz na bicykel nepredstavujú pre nich veľkú výzvu. Najrýchlejšie vedia preštiknúť kliešťami práve káblové zámky. Nekvalitnejšie mechanizmy rozbíjajú kladivom a niekedy siahnu i po páčidle.
 

Aký zámok na bicykel?

Kvalita a typ zámky by mala určite zodpovedať hodnote bicykla a samozrejme aj stupňu jeho zabezpečenia. V e-shope Terrabike môžete vyberať bezpečnostné zámky na bicykel v rôznych modeloch, s rôznym stupňom ochrany.

 

 

 

Najlepší zámok na bicykel

Lankové, reťazové, D-zámky aj skladacie splnia vaše aktuálne požiadavky tak, aby ste svoj bicykel našli tam, kde ste ho nechali. Vyberať môžete z modelov, ktoré sú určené skôr na zdržanie zlodeja ako napríklad BBB BBL-42 POWERLOCK, než na trvalú ochranu niekde v pivnici počas zimných mesiacov.

Skladací zámok na bicykel

Zámky určené na uchytenie na bicykel sú ľahšie, skladnejšie, ale aj ponúkajú spravidla nižší alebo stredný stupeň zabezpečenia. Reprezentantom je KRYPTOLOK ATB - 127x229mm alebo KRYPTOLOK 685 FOLDING 85cm v skladacej verzii.

Najlepšie zabezpečenie bicykla

Naopak, reťazové zámky sú určené predovšetkým na zabezpečenie s najvyššou možnou odolnosťou ponúkanou v tomto segmente. Zástupcom tejto kategórie je určite reťazový zámok na bicykel NEW YORK FAHGETTABOUDIT 1415 & NEW YORK DISC LOCK s maximom, čo môžete od zámky na bicykel očakávať. Typov zámkov je množstvo a rovnako tak si môžete vybrať aj spôsob uzamknutia, a to kľúčom alebo kódom.

V Terrabike vám radi poradíme a pomôžeme vybrať ten najlepší, určený pre vaše potreby. Je len na vás, ako sa rozhodnete ochrániť svojho „miláčika“.

Na záver vám dávame do pozornosti niekoľko užitočných rád polície, ako predísť krádeži bicykla:

  • Pri odstavení bicykla na ulici použite vždy bezpečnostný zámok a snažte sa bicykel pripútať k pevnému bodu (stĺp, zábradlie, stojan).>
  • Ak ste v prítomnosti viacerých cyklistov, dajte prednosť fyzickej prítomnosti jedného z vás pri odstavených uzamknutých bicykloch.
  • Ak si odkladáte bicykel v spoločných priestoroch v dome, kde bývate, dbajte na stále uzamknutie týchto priestorov a bicykel v nich uzamknite, rovnako na balkóne, v pivnici a podobne.
  • Zabezpečte si kvalitný kovový uzamykací systém.
  • Pokiaľ idete napríklad do obchodu, bicykel sa snažte postaviť na také miesto, kam naňho z obchodu aspoň občas uvidíte.
  • Cenné veci a vybavenie bicykla si vždy zoberte zo sebou (napríklad tachometer, tašky).

Zároveň polícia upozorňuje občanov, aby ste si dali pozor a nekupovali bicykle, ktorých sa chce niekto rýchlo a lacno zbaviť. V prípade, že polícia stotožní u nového vlastníka ukradnutý bicykel, je povinná ho zaistiť.