Ako sa odniesť na bicykli

Každý cyklista už asi zažil situáciu, že si zo sebou potreboval na trip zobrať viac vecí ako obvykle. Časovo náročnejší výlet vie poriadne skomplikovať batožinový manažment. To čo bežne strčíme do vreciek cyklodresu alebo nohavíc zrazu nestačí. Netreba vešať hlavu. Stačí si vybrať ten správny ruksak, brašňu či kapsičku.

 

Jedna taška na bicykel nestačí

Či už ste cyklista telom aj dušou alebo len víkendový nadšenec, pred vysadnutím na sedlo sa potrebujete niekam pobaliť. Výrobcovia rôznych cykloznačiek ponúkajú množstvo brašní, kapsičiek, batohov, rôznych veľkostí a objemu. Dôležité je, aby ste našli také, že budú pre vás ako ušité. Kapsy na bicykel sa líšia aj spôsobom upevnenia na bicykel, prípadne nositeľných priamo na tele cyklistu. Záleží len na vás, aký druh práve potrebujete alebo preferujete.

Aký batoh na bicykel vám odporúčame?

Zástupcom kvalitných cyklobatohov je výrobok českej firmy Acepac Flite dostupný v troch veľkostiach: 10, 15 a 20 litrov. Prepracovaný systém popruhov, odvetranie chrbta a množstvo odkladacích priečinkov z neho robia skvelého spoločníka na všetky typy výletov. A to nie len na bicykli.

Ergonomický ruksak má samozrejme aj priestor pre vak na vodu. Špecialitou je možnosť vložiť do neho chránič chrbta. Pri dlhých stúpaniach oceníte aj možnosť odloženia prilby, na to určenými prackami alebo do sieťky. Užitočnou drobnosťou je integrovaná píšťalka do hrudného popruhu. Ako hovorí náš obchodný manažér Andrej Vričan: "Určite ste už stretli skupinu ľudí idúcich po celej ceste a nemali ste ich ako upozorniť, že sa približujete."

Ľadvinky sú stále IN

Ak je pre vás 15 litrov priestoru veľa, určite sa poobzerajte po stále modernejších a atraktívnych ľadvinkách určených nie len pre cyklistov. Do ľadvinky zmestíte viac než len doklady a drobnosti. OSPREY SERAL 7 CLARET RED 2021 je prepracovaná cyklistická ľadvinka s 1,5 litrovým rezervoárom na pitie a priestorom na veci, ktoré potrebujete mať na v teréne so sebou. Vnútorný organizér zaručí, že nájdete, čo potrebujete... Samozrejmosťou sú reflexné prvky, či držiak na blikačku.

Kapsy a kapsičky na bicykel pre cestovateľov

Patríte medzi cyklistov, ktorí na sebe neradi nosia ruksaky, či ľadvinky, môžete si v Terrabike vyberať z množstva kapsičiek, ktoré upevníte priamo na bicykel alebo prostredníctvom domontovateľného príslušenstva. Áno presne, myslíme tým aj zadný nosič na bicykel.

Snáď najviac používanou variantou je podsedlová kapsička. Malá, ale šikovná. Ako názov napovedá pripevňuje sa cez rôzne upínacie mechanizmy priamo pod sedadlo. LIV Vecta Seat Bag-S je určená pre cyklistky, ktoré chcú mať potrebné veci vždy po ruke a stále so sebou. Rozhodnúť sa môžu pre jednu z dvoch veľkostí.

Pre cestovateľov s vyššími nárokmi na objem sú určené aj rámové tašky na bicykel. Uchytávajú sa hlavne do rámového trojuholníka bicykla. Kapsička Explorer Edge má nízku hmotnosť, je vodeodolná a má na sebe reflexné prvky.

Keď potrebujete počas jazdy vidieť na mobilný telefón alebo navigáciu, púzdro na mobil na bicykel Basil SPORT DESIGN FRAME BAG splní vaše očakávania dokonale. Vložíte do neho telefón s uhlopriečkou až 5,5 palca. Naviac táto praktická kapsička na rám bicykla ponúkne aj 1 liter úložného priestoru.

 

 

Cyklotaška vás bude časom sprevádzať aj v nečase

Nákup cyklotašky a kapsičiek na bicykel je v mnohých prípadoch zásadným rozhodnutím, ktorý ovplyvní komfort na bicykli aj vaše zážitky z cyklovýletov. Pamätajte, že na prvý pohľad sa len ťažko rozoznáva kvalitný  od nekvalitne navrhnutej batožiny vyrobenej z podradných materiálov. Dobre si rozmyslite, aký typ tašiek na bicykel potrebujete a čo od nich očakávate. Odhaliť nekvalitné švy a s tým spojený fakt, že vám do zapnutej cyklotašky zateká, v polovici výstupu na Kráľovu hoľu, to nie je nič príjemné.

Ponuka je naozaj pestrá stačí si len vybrať. Ak si neviete zvoliť správny tvar alebo objem, určite navštívte naše predajne a nechajte si poradiť našim odborným predajcom. Vybavte sa na sezónu ako sa patrí.