Barborská cesta ako ju nepoznáte - druhý deň bikom až k tajchom nám dal zabrať

V prvej časti sme vám opísali náš odvážny plán. Plní odhodlania a síl sme sa vydali na 186 kilometrový cyklovýlet. Krása rozmanitosti Barborskej cesty spočíva najmä v tom, že ju prejdete takmer na akomkoľvek bicykli. Teda pokiaľ vám nepopadajú polená a stromy pod nohy.

Vybrali sme sa na ňu štýlom tzv. bikepackingu, čiže bývali sme v tom a jedli sme len to, čo sme si odniesli. Kým časť skupiny poňala balenie poctivo a "zobrala to na ľahkú váhu" skôr čo sa hmotnosti týka, našiel sa aj člen tímu, ktorý bikepacking mierne podcenil a stratil časť výbavy. Našťastie si vieme priznať drobnú chybu, aj to nám prináša skúsenosti :-)

Tak ako nás prvý deň naháňali prehánky a zdolávali sme hory a doliny, tak si pre nás aj druhý deň pripravil skutočne veľa prekážok a prekvapení. Stálo to však zato. Cieľ druhého dňa nám ukázal krásy Štiavnických vrchov a čaro tajchov. A keďže ako Slováci máme cyklistiku v krvi, bez zaváhania sme prijali výzvu rovno na dve horské prémie - Sklené Teplice a Banskú Šiavnicu.

Kľukaté cesty rôznorodých povrchov preverili naše biky, aj naše fyzické schopnosti, v ktorých sme si siahli nielen na dno fľaše, ale aj našich fyzických zdatností, a to v maximálnej možnej miere. Aj sme kráčali, aj sme tlačili, prenášali sme sa cez vodu, no našťastie sme sa aj viezli a užívali letný vánok v horúčavách, v ktorých sme sa varili vo vlastnej šťave.

Kto zo seba energiu vydá, potrebuje ju aj prijať. Keďže sme nemali šťastie na miestne maškrty, siahli sme po našich zásobách a rôznych energeticky lahodiacich zdrojoch. Ruku na srdce, dobrý guľášik či vychladené pivko, nenahradí žiadna instantná strava ani iontový nápoj. Boli sme však radi, že ich máme.

Pozrite si celé video a vychutnajte si tento úžasný zážitok spolu s nami.

 

 

3.deň nám plány a návrat do Banskej Bystrice skomplikovala silná prietrž mračien. Ako ochranu pred prechladnutím sme zvolili cestu vlakom.